söndag 2 september 2012

Neotiden med Ludde, del 6

Måndag 13 augusti 2007

Ställde ingen klockan utan sov "ut". Åt frukost i Rosa kiosken hos "kineserna" efter att vi hade sagt god morgon till Ludvig. Fick veta av Snojlauge (läkare) att ultraljud skulle tar på hjärta samt skalle under dagen. När vi kom tillbaka till avdelningen efter frukosten gjordes just detta och vi fick veta att duktusen var stor samt att de skulle diskutera om de ska stänga den med operation eller medicin. De är lite skeptiska till medicinen pga av hjärnblödningen för medicinen kan förvärra det. Nu verkar hjärnblödningen stannat av men läkarna ska kolla på de andra ultraljudsbilderna och jämföra.

Åkte ut till Nova (köpcentrum utanför Lund) och kollade på en bärbar dator och köpte lite myskläder och bara tog det lungt.

Var tillbaka på avdelningen vid 15 för då var det dags för pumpning igen samt matning. Bestämde tid med psykologen med: Imorn 10:30 ska vi träffa henne. Känns som vi klarar oss utan det men är öppen för det så får se om det kan ge något. Fick även veta att hjärnblödningen har avstannat och den verkar vara liten. Det var en UNDERBAR känsla :-D

Åkte på eftermiddagen bort till Mackes faster Gerd med familj. Hade datorn med oss och passade på att maila bilder till Jannikes bror och syster och Jannikes systerdotter sa att hon ville ha Ludvig och att hon älskade honom <3. Mailade även några kort till mamma och pappa E och de hade besök av Jannikes morbror och hans sambo så även de fick se kort på prinsen. Bjöds på middag hos Gerd och det va lika gott idag med hemlagat: Pasta med bacon och sedan äppelpaj och glass.

Var tillbaka på avdelningen vid 20.30 och fick då veta att Ludvig ska opereras för duktusen imorn vid kl. 8 och att vi ska träffa kirugen vid kvart i 8 för att få info kring och om operationen. Känns skönt att han ska opereras istället för att han ska få medicin som kanske inte kommer funka och som kan påverka kisseriet samt blödningen.

Ludvig har fått ny kuvös idag och passades då på att vägas. Han väger nu 658 g, liten men naggande god <3

Blir att (försöka) sova tidigt ikväll för att orka med morgondagen för det kommer blir nervöst under tiden som Ludvig opereras.

Tisdag 14 augusti 2007

Operationsdags :-/ Vi gick bort till avdelningen vid 7.45 för att följa dig och cirka en kvart senare kom vi iväg. Genom kulverterna gick vi och du åkte i din kuvös bort till BUS (barn och ungdomssjukhuset) och operation. Vi sa hej då utanför och du åkte in för att förberedas och sövas. Det var jobbigt att lämna över dig och det kommer både en och två tårar. En liten stund  efter att vi hade lämnat dig träffade vi läkaren som skulle operera dig, Dr Malm och han förklarade hur operationen skulle gå till (ca.9.00). Blev lite lugnare efter att ha sett vad som stod på hans namnbricka - överläkare barnthorax. Skönt att veta att du är i goda händer. Men har fortfarande svårt att förstå hur de lyckas operera någon som är så liten som du är. Men är väldigt tacksam över att de kan. När samtalet var slut och vi hade fått i oss lite frukost gick vi upp på vårt rum för att vila (ca 10.00). Blev dock inte så mycket vila för efter ca 30 minuter ringde Dr. Malm och sa att operationen var klar, allt hade gått bra och det hade tagit ungefär 1 timme. Han berättade även att den ingången Ludvig hade haft i navlen hade de nu tagit bort och satt en ny i höger hand istället.

Omkring kl. 12 ringde de från Neo och talade om att prinsen nu var tillbaka på sin sal så vi slängde i oss maten som vi precis hade tagit till oss på Patienthotellet och sen gick vi bort till salen. Han var hetl utslagen den stackaren och det kändes i ens hjärtat att se vår lille kille sån. Jag pumpade även när vi var där borta. Efter att vi hade varit på avdelningen en stund köpte vi oss varsin glass och satte oss på verandan som hör till avdelningen. Jag passade på att ringa till chefen om arb.intyg och anst.bevis för att kunna skicka in till försäkringskassan. Har ju inte ens börjat fundera på föräldrarpenning och sånt. Fick även veta att min kollega hade fått en son i söndags och även han lite för tidigt. Kan det beror på vattnen på jobbet:-) Vi satt rätt länge i den sköna vädret och bara njöt och samlade lite ny energi. Gick in och gosade lite igen innan det var dags för pumpning och sen matning för prinsen.

Under dagen fick vi även ett snabbt besök av Ludvigs faster som kom och lämnade lite kläder, post och en elektrisk kylväska som vi kan ha på rummet:-) Jag har även pratat i telefon med min extrafarmor, mamma och syster under dagen för att uppdatera dom lite och Macke har ringt till sin farfar som fyller år idag:-)

Dagen har känts rätt så bra, skönt att op gick bra. Nu är det bara till att kämpa på. Lite jobbigt att se Ludvig helt knockad med verkade som han var på väg ur narkosen när vi var där sista gången idag. Bra med morfin för han har ont kan jag tänka mig. Ser lite otäckt ut med slangen (dränaget) på vänster sida.

Det blir lite sladdar och saker när man ska ha bråttom ut i världen:-)
Innan vi gick och la oss ringde vi bort till avdelningen och fick veta att det var lungt och att han har fått lite mer morfin nu ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar