lördag 14 september 2013

Brev till Milla!

Hej vår lilla trollunge!
När jag skriver detta ligger du och sover sött i din säng utan ditt täcke. Det har du nämligen sparkat av dig, precis som du gör varje kväll :-)

Idag är det ingen vanlig dag ska du veta utan det är din födelsedag och du har fyllt hela 1 år och är minsann en väldigt bestämd ettårig. Tänk att för exakt 365 dagar sen satt jag och pappa och mös med dig på neonatal och var nyblivna tvåbarnsföräldrar. Ludvig visste inte då att han hade blivit storebror utan det fick han veta dagen efter när er pappa kom och hämtade honom hos mormor och morfar för att han skulle få komma och hälsa på dig. En stoltare storebror har jag nog aldrig sett ❤

Vi började dagen med gröt och fralla till frukost och du fick faktiskt även smaka lite oboy. Du var lite skeptisk i början men sen blev du vansinnig när din pappa tog bort den för dig. Efter frukosten var det dags för paketöppning och du fick en Bobby Car från mig, pappa och Ludvig plus en telefon från Ludvig. Båda sakerna testade du direkt och framför allt telefonen verkade bli en klar favorit :-)

Dagen fortsatte sedan med kalas här hemma tillsammans med morfar, moster med sambo, farmor och farfar, faster med man och dina två kusiner på pappas sida. Din morbror kunde tyvärr inte komma då han hade blivit sjuk men får träffa han en annan dag.

På kalaset smaskade vi på kanelbullar som morfar hade bakat, lite andra kakor och sen avslutade vi med jordgubbstårta. Och precis som när Ludvig fyllde 1 år så fick du en egen bit att äta själv med händerna :-) Blev lite kladdigt men vad för det man fyller ju bara ett en gång :-) När fikan var slut var det dags att öppna fler paket. Du fick bland annat duplo, en spargris och djurklossar som låter när man sätter ihop dom. 

Efter att kalaset var slut åkte du, jag, Ludvig och moster med sambo in till Wämöparken och gick en runda på barnloppisen men det enda vi hittade var ett par byxor till dig och sen två bilar som Ludvig ville ha. Stannade en liten stund i lekparken innan vi körde hem till pappa igen. 

Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt och laddat batterierna inför Ludvigs barnkalas som han ska ha imorgon. 

Innan jag avslutar här tänkte jag bara skriva lite om vad du har lärt dig sen sist jag skrev till dig och vad du gillar nu. 

• Vinka gjorde du för första gången ordentligt idag (iaf när jag sett det)
• Du öppnade även skåpen i köket för första gången idag. Inte riktigt lika roligt som vinkningen :-)
• Du gillar att klappa händerna och din favoritlek misstänker vi är tittut eller att busa med Ludvig.
• Du är lite busig mot storebror ibland när han bygger för då kryper du fram och ta sönder men det löser han numera genom att bygga murar med hjälp av lådorna vi har leksakerna i :-)
• Tand nr 7 är uppe och nr 8 håller på att komma igenom. 
• Du gillar det mesta i matväg men framför allt hemlagad mat och då gärna fisk. Även majskrokar och minimariekex är stora favoriter. 
• Kryper gör du i en jädra fart och att klättra upp i trappan hade du gjort jämt om inte grinden hade varit i vägen. 
• Du vill även gärna gå men då ska vi hålla dig i handen och helst i båda även om du de sista dagarna börjat bli lite "tuffare" och ibland nöjer dig med en. 
• "Prata" gör du mer eller mindre hela tiden och mamma, pappa, där hör vi dig säga och det andra låter mer och mer som ord för varje dag som går. 

Vi hoppas att du har haft en helt underbar födelsedag och att du kommer få många framöver.

❤Vi älskar dig❤
Många kramar från mamma, pappa och storebror Ludvig. 

1 kommentar:

  1. Oh vad fint skrivet!!
    Hoppas allt är bra med er
    Kram kram

    SvaraRadera