söndag 18 november 2012

Nailart sunday!

Det hör inte till vanligheterna att jag är med i Lelas nailart sunday 2 veckor i rad men idag så sker det:-) Naglarna gjordes till igår då det var Världsprematur dagen och då det ligger mig lite varmt om hjärtat av förklarlika skäl fick det bli nailart med det i åtanke.

Alla naglarna fick 2 lager av Depend nr 223 i botten. Ett härligt silvrigt lack som stått oöppnat allt för länge. Därefter fick sig vänster tumme ett prematurband där själva bandet är målat med Depend nr 295 & 087 och den lilla lilla foten med Maybelline nr 700: Black is black. Höger tumme så lite naken ut så där satte jag 4 lila stenar (en sten för var och en i vår familj) och att det blev just den färgen beror på att färgen lila finns med i det preemiehjärta jag köpte kort efter att sonen föddes. Historien kring Preemiehjärtat finns längre ner.

Vänster hand i sin helhet


Höger hand i sin helhet



Vänster tumme med den lilla lilla foten
 
Om Preemiehjärtat: Preemie-hjärtat kom till av en idé lånat från den amerikanska armén, en medalj tilldelad när man sårats i strid. Finns det en större strid än kampen för att få leva? Såren från en för tidig födsel kan sätta en stark prägel på tillvaron under den tid familjen har tillsammans med sitt för tidigt födda barn. Den lila färgen var en gång reserverad för kungligheter och den passar till både kvinnligt och manligt. Hjärtat har inte en enda färg, utan korsas av genomskinliga ränder som skiljer sig lite mellan olika hjärtan, precis som varje barn och varje resa skiljer sig från varandra. Den ser i grunden likadan ut, precis som erfarenheten runt ett för tidigt fött barn i grunden är liknande. Hjärtat är gjort av glas, det är starkt men inte så starkt att det klarar ett alltför kraftigt slag. Det för tidiga barnet är starkt men inte osårbart. Det är format som ett hjärta därför att varje hjärtslag förnyar liv och hopp, och symboliserar kärlek. Längst ner på Preemie-hjärtat finns en tår av silver format som en droppe. Den symboliserar de tårar som gjutits under resans gång av familj, släkt m fl. Tårar på gott och ont, av glädje och av sorg. (Från http://www.preemie-heart.eu/thestory_se.php)





2 kommentarer:

  1. Den är så fin och du har lagt ner så mycket jobb på den:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack:-) dock är städningen runt lika dålig som vanligt:-)

      Radera