lördag 14 juli 2012

Neotiden med Ludde, del 3

7 augsuti 2007

Direkt efter frukost begav vi oss bort till Ludvig och tittade till honom och Jannike pumpade. Blev visade runt på avdelningen av Lena som jobbade även denna dag. Fick även en rekvisition utskriven på en pump så Jannike kan pumpa även när vi inte är på avdelningen och på så vis ge mat till Ludvig som sondas, 1 ml var tredje timme.Under dagen pratade vi även med kuratorn på avdelningen och fick hjälp med att få födelsebeviset och med de papperna som skulle in till försäkringskassan för att få igång föräldrarpenningen. Va skönt att få hjälp med det och på så vis kunna lägga allt fokus på Ludvig.

Efter att vi hade ätit lunch på patienthotellet begav vi oss till apoteket för att inhandla en amningsbehå. Hade ju inte haft en tanke på att köpa det innan men nu behövdes det. Kanske inte den snyggast men fyllde sin funktion iaf. Eftermiddagen tillbringade vi på avdelningen och för första gången fick vi sondmata vår son. Tog var sin matning under eftermiddagen och innan Macke skulle mata fick han hjälpa till att vända på honom tillsammans med en sköterska. Innan varje matning så vände vi på Ludvig. Detta för att han inte skulle ligga på samma sätt hela tiden. Alldeles för liten/svag för att klara av det själv. Under dagen kom även kisseriet igång för vår lille kille, skönt. Har dock ingen blöja än, inte mer än en halv prematurblöja under sig och några kompresser runt snoppen som suger upp det lilla som kissas ut.

Jannike fick innan hon gick på semester en medalj av ett av barnen på sitt jobb, Bäst i världen. Denna packade vi ner på söndagnatten och idag fick Ludvig den och den sitter nu runt nallen han fick av helikopterpersonsalen.

Tog det lungt på rummet på kvällen efter uppdateringar till de där hemma.

8 augusti

Idag var det dags för läkarsamtal igen med Dr. Bo och vi fick veta att Ludvig hade drabbats av en hjärnblödning. Det va någon som drog ner en rullgardin för ögonen. Läkaren talade om var den satt och att de kommer göra nya ultraljud på skallen för att hålla koll på den. Fick veta att blödningen sitter vid motorikdelen men de kan inte svara på hur det kommer arta sig och vilka men det kan ge men fick även veta att barns hjärnor kan "bygga om" sig så det kanske inte ger några men alls. Förutom hjärnblödningen fick vi även info om Ludvigs tillstånd i övrigt men minns inte så mycket av vad som sas för beskedet om hjärnblödningen var jobbig och tufft. Efter att varit inne hos Ludvig en liten stund efter läkarsamtalet bestämde vi oss för att ta en liten "paus" från allt och gick in till centrum för att äta lite lunch och göra ingenting, handlade dock lite kläder och Jannike en bättre amningsbehå.

När vi kom tillbaka var vi hos Ludvig i ett par timmar och Jannike var med och vände honom för första gången tillsammans med en sköterska. Finns inte så mycket att göra på salen mer än att titta på lille Pysen i kuvösen och ge honom mat var tredje timme men kan sitta i timmar och bara titta på honom och hålla handen på honom.

Jannike har under dagen ringt och talat om för sin farmor, morfar och extrafarmor att släkten har fått en ny medlem. De blev jättglada och som hennes morfar sa är han hälften så envis som sin mor kommer det gå bra. På kvällen satt vi utanför hotellet i det härliga vädret och pratade om dagens besked. Det har inte varit någon rolig dag men får ta nya dag imorgon. Än så länge tar vi bara timme för timme.

2 kommentarer:

  1. Oj vilken resa ni har gått igenom! Har han fått några men efter allt? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han är lite liten, 13 kg men naggande god:-) Som det är nu verkar han inte fått några men och vi hoppas det fortsätter så, för kan fortfarande komma men inget vi tänker på:-)

      Radera