lördag 28 juli 2012

Neotiden med Ludde, del 4

Torsdag 9 augusti 2007

Idag var det dags för prinsen att få en ny kuvös. Byts ut ungefär var tredje dag för att de ska vara så rena som möjligt och på så vis minska infektionsriskerna. Vi stod bredvid och tittade på när de lyfte ut honom och bytte kuvös. Han var så fin där han låg i händerna på sköterskan trots alla slangar och respiratorn. Vår lille kämpe. De passade även på att väga honom vid kuvösbytet och idag väger Ludvig 710 gram. När han låg där på vågen passade vi på att pussa på honom och gosa lite mer än vad som går när han ligger i kuvösen. När kuvösen byttes upptäcktes en mygga i den gamla kuvösen *ryser* men verkar inte som den har varit på Ludvig iaf *andas ut*

Under kvällen har ingången i naveln tagits bort och Ludvig har istället fått en tunn tunn slang (ingång) satt i armvecket. Tog lite tid men tillslut lyckades det, så nu har han en slang tjock som en sytråd in i sin lilla arm.

Under dagen har det även tagits PKU-prov, Ludvig har fått ett fullständigt personnummer :-) och pumpningen har kommit igång. Och vi fick ett kort besök av en av sköterskorna från Neo i Karlskrona, hon var med när Ludvig föddes, som var nere i ett annat ärende. Värmde i hjärtat när hon kom in och tittade till oss. Mycket tankar på hur allt ska gå med prinsen och framför allt mänga tankar kring hjärnblödningen. Är timme för timme som gäller. Jannike väldigt ledsen och nedstämd på kvällen.

Fredag 10 augusti

Idag på förmiddagen gjordes det ett nytt ultraljud och vi ska få besked under eftermiddagen (fanns inte så mycket att säga mer än att den finns där, kunde inte säga om den avstannat) Magen har inte kommit igång på Ludvig så bajsat har han inte gjort än men verkar inte lida av det. Innan varje måltid drar man upp lite "mat" ur sonden för att kolla om maten sen förra måltiden 3 timmar tidigare har smälts. Innan har det varit lite si och så med det men idag när Macke skulle mata vid både 9.30- och 12.30-målet var all mat smält. Det innebär att vi nu börja att ge 3 ml mat, det tar sig. Idag var det även dags för mig (Jannike) att byta "blöja" för första gången. Lite skillnad mot de blöjorna jag byter på jobbet och det var noga med att inte hålla i benen utan att lyfta vid höfterna när den nya blöjan skulle ner under rumpan. Innan varje måltid tas även tempen och det är för att hålla koll så att det inte är för varmt/kallt i kuvösen, idag var det Jannike som gjorde det vid ett mål och tempen var kanon, vilket den bruka vara.

Fick tyvärr störa Ludvig lite mer än vad som var tänkt idag. Var nämligen ett nytt kryp i kuvösen så blev byte idag också. I kuvösen har han en lite tygbit som jag (Jannike) har haft vid min hud för att den ska få min doft så prinsen ska känna vår närvaro även när vi inte är där men den försvann vid kuvösbytet så får "marinera" en ny.

Macke ringde idag till sin farfar och berättade att han hade blivit gammelfarfar till en liten Ludvig, han blev jätteglad:-) Har idag även sett Ludvig gäspa för första gången och det var så söt. Har inte sett hans ögon än men det kommer. Imorn får vi besök av Ludvigs mormor/morfar och farmor/farfar så har idag kollat om det finns någon bra restaurang i närheten.

Jannike ledsen på kvällen. Vill inte vara här, vill vara hemma med en bebis i magen och med en mage som blir större och större. Nu hann hon ens knappt få någon vidare bebismage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar